”Det kommer alltid en tidpunkt i livet när man bestämmer sig för vem man vill vara” – Dag 64 av 365

Det är fan inte lätt att vara människa. Det ska gudarna veta. Alla val och jobbiga situationer du hamnar i. Beslut som ska tas och åsikter att stå upp för. Att bli sitt eget bästa jag och allt det där är ju lätt att säga, som om det vore en formel som skapar sig själv bara du uttalar den. Men det krävs mycket mer än så…mycket mer än så. Foto: Pixabay

Dagens citat är hämtat ur filmen ”En man som heter Ove”. Har du inte sett den så gör det bums. En tragikomisk film med ett starkt budskap som inte lämnar någon oberörd. Jag hämtar inspiration från alla möjliga håll när jag skriver. Men böcker och filmer är viktigt, förebilder och människor som på olika sätt är framgångsrika och står för bra grejor likaså. För allt det hjälper också till att skapa, bygga och svarva den människa du vill bli och är ämnad till att vara.

Det går ju alldeles utmärkt att smyga genom livet som en bisittare utan någon egentlig åsikt, att undvika konflikter och att ta ställning i olika situationer. Men förr eller senare kommer du att hamna i lägen där din moralkompass och inre värderingar sätts på prov. Ibland kommer du att göra misstaget att gå på vad andra vill och tycker eller lockas av pengar eller en stund i rampljuset. Men lita på mig när jag säger att det inte är värt det. Den bitterljuva eftersmaken efteråt och obehaget i magen, den gnagande känslan av att det är fel kommer att äta upp dig inifrån och ut. Ja, om du är en människa med samvete och någon form av etik och moral såklart. Det finns ju faktiskt dem som är beredda att gå över lik för att ta sig fram. Men sån är inte DU. Det vet jag ❤

Det kommer alltid en tidpunkt i livet när man bestämmer sig för vem man vill vara

Det finns vissa speciella tillfällen i mitt liv som verkligen har varit vägskäl, som jag så här i efterhand kan säga starkt har bidragit till att jag är den jag är idag och även att jag är DÄR jag är. Beslut som inte var lätta men ändå på något sätt så självklara för att jag skulle kunna leva med mig själv, bli lycklig och nå dit jag vill. Jag har tackat nej till möjligheter, pengar och samarbeten genom åren. För att jag är mitt eget varumärke som jag skrev om på FB häromdagen. För att det som styr mig i alla lägen är min inre känsla av vad som är rätt eller fel och inte hur mycket pengar jag har på banken eller att jag ska få min stund i rampljuset.

Kramar från coachen ❤

"Det kommer alltid en tidpunkt i livet när man bestämmer sig för vem man vill vara" - Dag 64 av 365
Visst är det en underbar känsla att bara kunna vara sig själv i alla lägen. Ta livet för vad det är. Välja rätt vänner och människor som du omger dig med. Människor som står för samma saker som dig, ger dig energi och får dig att växa. Det har tagit sin tid att komma hit men jag lovar att med mod och passion kommer man långt. 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.