”Talking is not trying” – Dag 62 av 365

Däckad av bihåleinflammation passar jag på att kolla ikapp på Netflix och Viaplays filmutbud. Filmen The Glass Castle som bygger på verkliga händelser biter sig kvar och det är från den jag har hämtat dagens klokord. En film om en dysfunktionell familj som ständigt är på resande fot där pappan är en drömmare med stora planer som det aldrig blir något av. Se den! Foto: Pixabay

Kanske är DU en sån där person som ”bara pratar” eller kanske känner du någon. Du vet när du till slut inte lyssnar längre för att ”du har hört det förut”. Ord och löften som avges utan den minsta tanke på att de ska förverkligas eller efterlevas. Eller, där och då finns säkert ambitionen men den är inte förankrad på ett djupare plan och saknar strategier och handlingsplan. Vissa människor är drömmare och förblir det livet ut. Jag gillar och förespråkar att ha drömmar men också att våga göra något utav dem. Framför allt om dina drömmar omfattar andras liv och lycka, att omgivningen förlitar sig på dig och verkligen får hopp och längtan när du sätter igång med dina utläggningar om hur bra allt ska bli när och om. 

Talking is not trying

Nej, att prata är inte att försöka. Att ständigt och jämt lova saker eller breda ut sig om hur man minsann ska göra si eller så – det är bara prat. Och med bara prat sker ingen förändring. Oavsett relation – partnerskap, vänner, barn, familj eller kollegor så är det viktigt att inte vara en ”talker” utan även ”doer”. Vill du genomföra en förändring på något plan behövs action, en handlingsplan från A till B med ett tydligt mål i sikte. Om det så handlar om att du har lovat barnen att åka till Gröna Lund i ett halvår:

  • NÄR ska ni åka – dag och tid.
  • Planera in det i agendan – avsätt tid och pengar.
  • DO IT

Bland det värsta jag vet är när någon upprepade gånger uttrycker frasen ”jo, men jag ska göra det sen” eller ”nästa vecka” och jag har hört det förr. När man säger just ”ja men jag sa ju” och sen ändå inte gör. Jag blir galen. Ja, vi har alla våra triggerpunkter som vi behöver jobba på 😉

Fundera en stund på om du är en ”talker” eller en ”doer”. Finns det något område i livet där du vet med dig att du bara pratar men innerst inne VILL göra något åt saken. Reflektera över vad som hindrar dig och gör en plan.

It´s time to act

Kramar från coachen ❤

Bildresultat för the glass castle
En sevärd film som bygger på verkliga händelser. Starkt skådespeleri och budskap. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.