”All the world´s a stage” – Dag 61 av 365

Tänk dig att livet är som en enda stor scen. Kanske är du rädd för att stå i rampljuset eller fullkomligt älskar det. Oavsett vilket kan du välja att spela huvudrollen i ditt liv, nöja dig med en biroll eller rentav gömma dig bakom kulisserna. The choice is yours…

Antal roller du antar under en livstid är många. I takt med alla faser och åldrar tvingas du läsa in dig på nya erfarenheter och livskunskaper för att veta vad du ska säga och göra för att ta dig vidare till nästa akt. Dina motspelare väljer du inte alltid själv vilket kan göra agerandet svårare men också mer utvecklande och stimulerande. Ja, för livets teater lämnar till skillnad från den mer traditionella utrymme för improvisation och alternativa slut. Inget är förutbestämt eller hugget i sten.

All the world´s a stage (William Shakespeare)

Hela världen ÄR en scen. Redo att intas för den som vågar och törs. Vilken roll drömmer du om att spela och vilka slutrepliker vill du applåderas till när ridån går ner? Ser du på dig själv som stjärnan i ditt eget liv eller står du alltid i skuggan av andras strålkastarglans? Kliv ut på livets scen och möt publikens blickar utan att vika undan. Utan att veta vad de tycker och tänker om dig tar du DIN plats och säger som Rhett Butler till Scarlett O´Hara i den underbara filmen ”Borta med vinden”

”Frankly my dear I don´t give a damn”

För det är inte andras bedömning av din insats som räknas utan DIN upplevelse och njutning av rollen du äger. ”The stage is all yours…”

Kramar från coachen ❤

"All the world´s a stage" - Dag 61 av 365
Som 43-åring fick jag chansen att vara med i Teater Orkas 10 -årsjubileum och uppsättning av ”Teater Balufefé. Att skapa min rollkaraktär Saga, en ambivalent och förförisk kvinna som både vill ha och äta kakan så att säga – det är bland det roligaste jag har gjort och vilken resa i personlig utveckling! Från vänster syns Emelie Eriksson, Amanda Karlsson, Agnes Lindkvist, Marcus Enquist, Monica Jansson, jag själv, Marina Wistbacka. (Foto: Daniel Karlsson)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.