”Du kan inte lura systemet och det är precis som det ska” – Dag 60 av 365

Känslan när jag kommer upp på morgonen och kaffemaskinen vägrar spotta ur sig en enda kopp kaffe för det är dags för avkalkning. Paniken är fullständig! Mitt morgonkaffe är dagens höjdpunkt. Alla försök att lura maskinen är totalt meningslösa och till slut väljer jag att ge upp och helt enkelt vänta på att avkalkningen får ha sin gång. Systemet har segrat och det är ju egentligen precis som det ska.

När jag står där och blänger ilsket på min lyxiga kaffemaskin som var ett sånt där ”belöningsinköp” jag gör ibland när jag vunnit en framgång eller nått ett mål inser jag plötsligt vilken grym produkt jag har investerat i. Den är programmerad för att hålla länge, att mala tusentals och åter tusentals kaffebönor för mitt behag. Att med jämna mellanrum ta pauser och stänga av sig själv för att spara energi, ”skrika” till när systemet behöver kalkas av eller rensas. Jag ska ju vara tacksam och inte irriterad. Vad gör det om jag får vänta en stund. Sätta mig ner i soffan och skriva lite på min blogg och längta lite extra efter första koppen kaffe den här morgonen. Jag kommer bara uppskatta det än mer.

Med risk för att provocera så har du smarta läsare vid det här laget räknat ut vart jag vill komma och du som inte har gjort det – sorry men häng kvar så ska jag utveckla 😉

Du kan inte lura systemet och det är precis som det ska

Din kropp och hjärna är som min kaffemaskin. Utrustade med säkerhetssystem och larm som talar om när du håller på att bränna dina reserver, behöver en paus. Och det är ju alldeles fantastiskt och något du ska vara tacksam och stolt över. Det är ingen skam i att tala om för omvärlden ”Nej, jag orkar eller fixar faktiskt inte det här. Jag behöver vila, göra något annat eller känner att det blir för mycket”. Lär dig lyssna på ditt system. Det är klokare än dig. Att inse en gång för alla att kropp och knopp tillsammans bildar ett helhetssystem är en av livets mest värdefulla läxor. Gör den läxan för du har allt att vinna.

Och du – försöka inte lura dig själv, hitta på alla möjliga konstiga varianter för att pressa ur dig de sista dropparna av kaffe…eller jag menar energi. Den enda som förlorar på det är DU. Du har ALLT att vinna på att lugna ner, vänta in och låta allt ha sin tid.

Kramar från coachen (som äntligen ska dricka sitt morgonkaffe nu) ❤

"Du kan inte lura systemet och det är precis som det ska" - Dag 60 av 365
”Din jävel” tänkte jag faktiskt för en stund…när jag egentligen har köpt en riktigt grym apparat som vet när det är dags att ta en paus, rensa systemet och stänga av en stund. Hållbarhet när den är som bäst.Foto: Pär Ström 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.