”No tears left to cry” – Dag 59 av 365

Det där med drömmar och passion. Att sen barnsben ha fantiserat om musik, dans, författarskap och teater. I vintras fick jag stå på scen och nu tar jag nästa steg (bokstavligen) och kör en nybörjarkurs i street. Första tillfället var idag och det blev en upplevelse. Foto: Pixabay

Det var ett stort gäng förväntansfulla kvinnor över 25 som hade samlats i DUD:s lokaler. Några nervösa över att behöva visa upp sig inför gruppen, kanske inte fixa koreografin men mest av allt var det glädje och gemenskap som fyllde ”gula salen”. Målet med kursen är att bli bekväm med sin kropp, att röra sig till musik och framför allt att hitta sin kvinnlighet och bli lite mer ”sassy”. Det du…lite mer ”sassy” minsann. Som faktiskt betyder att vara livfull, fräck, busig och lite kaxig. Passar perfekt eftersom egenskapen jag skulle odla extra i år efter att ha haft egen coach ett tag var just att bli mer kaxig.

Efter uppvärmning och en schysst ”sassy walk” genom salen var det dags att få höra låten vi ska jobba med de nästkommande 8 veckorna. Jag började faktiskt gråta när de första tonerna började ljuda ur högtalarna:

No tears left to cry

Jag står där på golvet och blir så berörd för det är Charlies absoluta älsklingslåt med Ariana Grande. Hans stora idol just nu. Den låt han slår på när han lånar mina högklackade stövlar och spatserar över golvet med höftgung och låter sin spröda stämma fylla huset. Det är låten som gått på repeat i bilen under semestern. Som på något vis har blivit en symbol för att vara sig själv, göra sin grej.

Timmen går rasande fort. Det är så underbart härligt att släppa loss till musik, inte bry sig om hur det ser ut utan bara låta kroppen vara fri. ”No tears left to cry” som i att du förr eller senare reser dig som fågel Fenix ur askan och vågar göra allt det där du vill och drömmer om. Kör ditt eget race och är ditt bästa jag.

Men några tårar rinner försiktigt nerför kinden, av glädje över hur coolt livet är – när du väl vågar öppna upp dig för det som ligger bortom det du trodde var möjligt. 2018 är året jag uppfyller drömmar…teater, dans, fått en artikel publicerad i en bok…nu får vi se vilket kapitel som kommer härnäst…

Kramar från coachen

 

På DUD dansar både Tove och Charlie sen flera år tillbaka och älskar det. Jag vill verkligen slå ett slag för en fantastisk verksamhet med många engagerade och duktiga lärare. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.