”Varje människa lever sitt egna lilla helvete” – Dag 56 av 365

Det är lätt att tro att just DITT liv är värre än alla andras. Att grannen, bästa vännen eller kollegan har det så himla mycket bättre än DIG. Alla andra verkar så lyckliga, har kärleksfulla äktenskap, välartade barn och en karriär som ser ut att gå spikrakt uppåt. Är det något människan är bra på så är det att jämföra sig med omvärlden istället för att blicka inåt och fokusera på den viktigaste personen i livet – DU! Foto: Pixabay

Hur kommer det sig att du tror att du är sämre än andra, mindre lyckad, varit med om värre grejor eller helt enkelt saknar samma förutsättningar som omgivningen? Fundera en stund och skriv ner dina svar eller för en diskussion med en vän eller din partner.

Jag har själv många gånger fått kommentarer som:

”Lätt för dig att säga som är så disciplinerad”.

”Ja, men du som är så tränad behöver ju inte bekymra dig om vikten”.

”Du har ju alltid varit så duktig i skolan så det förstod man ju att du skulle gå långt”.

Innebörden i allt är att jag på något sätt skulle ha det ”enklare” än andra för att jag bara ÄR disciplinerad av naturen, föddes vältränad eller är så duktig att jag inte ens behövt anstränga mig i skolan eller yrkeslivet. Är det en ursäkt för andra att lägga ner sina vapen och tänka ”ja, sån är ju inte jag så jag tänker inte ens försöka” eller gör det att jag inte behöver pepp och uppmuntran, en klapp på axeln eller lite beröm nu och då? Återigen fundera över hur du ser på och bemöter andra som du tänker är mer lyckade, duktiga på det du skulle vilja kunna eller göra mer av. Blir du avundsjuk, bitter eller glad och stolt? Försöker du lära av goda exempel eller hotad av att någon annan står i rampljuset?

Människor är olika

Människor ÄR givetvis olika, gällande utseende, personlighet, styrkor och förmågor men det innebär inte att någon åker räkmacka genom livet. Den som är bra på det ena får kämpa med det andra och oavsett vilket så får du banne mig ingenting gratis. Och även den som utåt sett har allt kanske bakom stängda dörrar lever i en helt annan verklighet med relationer som inte fungerar eller spöken i garderoben som ständigt stör.

Varje människa lever sitt egna lilla helvete (Rachel Bratten ur Framgångspodden avsnitt 200)

Rachel Bratten mera känd som Yoga-girl är ett lysande exempel på en person som gått långt i livet men definitivt inte haft det enkelt. När jag hörde hennes poddavsnitt med Alexander i Framgångspodden rös jag flera gånger om och igenkänningsfaktorn var hög både här och där. En klok, modig och smart tjej som är värd all sin framgång flera gånger om. Klicka på länken nedan för att lyssna på avsnittet:

 

Gör upp med dig själv

Dagens tips från coachen är att sluta jämföra dig med alla andra för du har inte en aning om deras story. Lägg tid och fokus på DIG, acceptera dina förutsättningar och gör upp med ditt förflutna. Släpp fram barnet inom dig som alltid, alltid finns med dig och påverkar dig i olika situationer.

Sluta tyck synd om dig själv och framhäv dina styrkor istället för att skylla på dina svagheter. Hitta förebilder och människor att lära av. Var generös mot omgivningen och dela med dig av det du kan och har ett erbjuda för att andra ska växa.

Kramar från coachen ❤

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.