”Kunskap är kul” – dag 55 av 365

En medarbetare på en tidigare enhet där jag var chef sa en gång att kunskap aldrig blir för tung att bära. Jag tyckte det var så himla fint och klokt uttryckt. Dessutom är det ju faktiskt kul att lära sig nya saker, känna att du växer och blir mer trygg i dig själv, den du är och det du gör. Foto: Pixabay

Annonser

För några veckor sen körde Charlie och jag runt och delade ut kalasinbjudningar när vi passerade hans gamla förskola:

”Tänk vad bra jag hade det här mamma”, sa han och pekade genom bilrutan. ”Men jag måste säga att det är ännu bättre sen jag började skolan och får lära mig saker för kunskap är kul”.

Hans kloka ord satte sig i mitt huvud som precis då hade börjat ett nytt jobb, dessutom i en ny kommun och organisation och hade fullt upp med att ta in alla intryck, lära mig namnen på alla medarbetare och kollegor. När du är ”ny på jobbet” eller i en för dig okänd situation är det lätt att överväldigas av allt du helt plötsligt inte kan. Även om du är erfaren och välutbildad så känner du dig plötsligt som att du ”kom nyss” och med andra ord inte kan ett dugg stundtals. Men det handlar såklart om vilken inställning och attityd du väljer att ta:

Kunskap är kul

Ska du tänka ”hjälp jag kan inget” när du står inför en ny situation eller ”åh vad spännande och kul att lära mig så mycket nya saker”. Jag väljer helt klart de sistnämnda. Det finns inget bättre än när du inser att ”wow, nu har jag har lärt mig det här som för en månad sen kändes som en omöjlighet”. Eftersom jag har bytt jobb några gånger, skiftat både karriär och arbetsplats, varit anställd och egen företagare så har jag ganska stor erfarenhet av att stå inför nya utmaningar om man säger så. Jag är härdad i att inte kunna allt på en gång och är trygg i vetskapen om att i början är det KAOS men om du sitter lugnt i båten och låter det storma en stund så lägger det sig till slut. Lita till dig själv och allt du KAN.

Kunskap ÄR kul och blir aldrig för tung att bära. Inget du gjort eller lärt dig blir någonsin bortkastat. Du är summan av alla dina erfarenheter och det ena leder till det andra som ger dig chansen att prova det tredje…and so on…

Kramar från coachen ❤

"Kunskap är kul" - Dag 55 av 365
Jag lärde mig läsa som 6-åring och har sen dess slukat böcker, läst och skrivit, läst och skrivit. Studerat både på universitet, folkhögskola, privat och på egen hand bara för att något intresserar mig. Bland det bästa som finns är att krypa upp i soffan med en spännande bok, anteckningsblock och penna. Foto: Tove Ström

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.