”Kriser föder kreativitet” – Dag 47 av 365

Fly inte kriser, undvik inte problem till varje pris utan se dem verkligen som livslektioner som du kommer att ha nytta av resten av dina dagar. För vi är aldrig så lösningsfokuserade eller uppfinningsrika som när det ”brinner i knutarna”. När du står i det där låsta läget och allt ställs på sin spets så nog sjutton fixar du det. På något sätt gör du det, eller hur? Foto: Pixabay

Det som sker är att du tvingas tänka utanför boxen, hitta nya infallsvinklar och sätt att se på ett problem eller dilemma. Sätt du aldrig skulle ha tänkt på om det inte vore för att du har hamnat i ett låst läge. Allt är inte logik och det som till synes ”is the only way”…

Kriser föder kreativitet

Fundera över alla kriser du har gått igenom (för du har säkert haft din beskärda del) – hur hanterade du dem? Vad lärde du dig? För du lär dig något av allt som händer och sker, både av gott och ont. Finns det kriser eller livshändelser du skulle vilja vara utan eller kan du se i backspegeln att det kom något bra ur det som skedde eller att du har växt så mycket av det att erfarenheten har gett ringar på vattnet? Kan du komma på någon situation där du lyckades lösa en till synes omöjlig situation? Hur bar du dig åt? Det här är minnen och förmågor att plocka fram när du står där nästa gång i ett låst läge, att du klarar så mycket mer än du tror om du bara plockar fram din kreativitet och lösningsförmåga.

Jag har definitivt inte haft en dans på rosor i mitt liv utan stått inför en hel del riktigt tuffa situationer, händelser och kriser. Men jag skulle inte vilja ha något ogjort, för utan allt det där sorgliga, jobbiga och tunga skulle jag inte vara den jag är idag. Och jag skulle inte heller uppskatta och vara så tacksam som jag är över det som är fint och bra.

Många utbildningar har jag gått i mitt liv och många är de arbetsgivare som lyft blicken och sagt ”du har ett imponerande CV”. Men den bästa utbildningen som finns är den som kallas livets hårda skola.

Kramar från coachen ❤

"Kriser föder kreativitet" - Dag 47 av 365
Ur en av mina livskriser föddes mitt företag – Fearless Friskvård som jag har haft i 4 års tid. Bland det bästa och roligaste jag har gjort. Så många spännande uppdrag, härliga människor och erfarenheter jag har gjort tack vare att jag tog chansen och bytte bana. Utan den satsningen hade jag aldrig fått möjligheten att sammarbeta med Mamma Fitness, vara en del av Team I am Ready, bli redaktör för Framgångspoddens nyhetsbrev, gå på kändismingel i Stockholm, intervjua personer som Mia Törnblom och Petter eller få mina artiklar publicerade både på Mamma.Fit och i en BOK?! 
"Kriser föder kreativitet" - Dag 47 av 365
Galet stolt och en overklig känsla att slå upp en bok och se sitt namn och text i tryck. Dessutom en bok som ligger högt upp på flera listor och är den femte i ordningen för Olga Rönnberg. Det hade inte hänt om inte den där jobbiga perioden för flera år sen inträffat när jag tappade riktning och ville göra något annat än att jobba inom skolan som jag hade gjort i många år. Då hade jag blivit specialpedagog som det var tänkt från början 😉 Foto: Anki Ström

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.