”När inget är sig likt fast allt är likadant” – Dag 41 av 365

”Vi är på flykt igen, både jag och du. Vi kommer från någon annanstans än där vi är just nu. Våren sjöng för oss en sista gång, en sista sång”. Det här ett utdrag ur Kents ”Den sista sången” och också inledningen på ett av mina mina mest uppskattade och visade blogginlägg från förra året.  Postat dagens datum 11 augusti, på Pärs och min bröllopsdag. Inlägget handlade om min separation 2014 men också hur vi hittade tillbaka till varandra. Hur vår sista sång också blev början på något nytt.

Annonser

Anledningen till att så många gillade det inlägget tror jag beror på att jag vågar vara ärlig och naken om hur livet faktiskt ÄR när det är på riktigt. Det är ingen jäkla fairytale med happy endings med prinsen i solnedgången. Min separation t ex var bland det värsta jag har varit med om och för den som inte själv upplevt det är det nog svårt att förstå och sätta sig in i den processen, allt det för med sig och vad det innebär för hela livet i stort. Det är inte bara att lämna sin partner utan hela familjen slits itu och vänner, t om familjemedlemmar försvinner som brev på posten (ja, i alla fall om de skickas med Postnord).

När inget är sig likt fast allt är likadant (Ur: Passagerare av Kent)

Den känslan, att livet bara fortsätter, som ingenting har hänt. Inget är sig likt fast allt är likadant.  Hur många runtomkring står oförstående inför smärtan som inte ger med sig ”men ni har ju flyttat ifrån varandra nu, känns det inte bättre då?!”. Att vara ifrån sina barn varannan vecka, så onaturligt och sjukt, men en vardag och verklighet du måste vänja dig vid. Men ibland är det så, att det finns inga andra vägar att vandra. Och oavsett om du själv valt att gå eller bli lämnad är en separation uppslitande, smärtsam och en livskris som kommer högt upp på listan över det värsta du kan gå igenom som människa. Låt det ta tid ❤

LYSSNA OCH SE VARANDRA

Pär och jag hittade tillbaka och det var ingen dans på rosor det heller. Det ÄR ingen dans på rosor. Vi är dem vi är, gamla mönster har en tendens att upprepa sig och det jag störde mig på stör jag mig lika mycket på nu. Men vi har lärt oss vad det innebär att vara utan varandra, att gå igenom en separation, vad familjen betyder för oss. Det gör att vi anstränger oss mer, vårdar kärleken bättre och pratar mycket mycket mer. Är det något jag råder er alla till därute så är det att prata men framför allt att LYSSNA på er partner. Inte bara ”höra” vad han eller hon säger utan verkligen lyssna in. Känna det som sägs mellan raderna, syns i ögonen och försöka förstå vilka behov som behöver fyllas i den personen du valt att leva ditt liv med. Lyft blicken från dig själv och SE den du älskar.

17-årig bröllopsdag idag och till skillnad från förra året när jag skrev är vi på väg hem från Österlen och inte ner. Den årliga semesterveckan i Skåne är till ända. Jobb, skola och vardag väntar. Vi har fyllt på med energi och är redo att fortsätta vår resa. För det är en resa att leva tillsammans, som kräver sin insats, vilja och mod.

Kramar från coachen

"När allt är likt fast inget är likadant" - Dag 41 av 365
Att dela varandras intressen och bjuda till. Ja, Pärs blick säger en hel del – ”vad fan gör vi här idag!”. Det blåste som bara den men han vet hur mycket jag älskar havet och ville ta ett sista farväl innan vi åkte hem. Han gör mycket för mig den mannen ❤ Foto: Anki Ström
"När allting är sig likt fast allt är likadant" - Dag 41 av 365
Grattis Pär på bröllopsdagen och tack för ditt eviga tålamod med mig och mitt ”vänta, jag ska bara…” med alla mina tusen projekt, idéer, utbildningar and so on…Här ska jag ”bara ta några bilder” 😉 Foto: Anki Ström

En reaktion till “”När inget är sig likt fast allt är likadant” – Dag 41 av 365

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.