”Det bästa jag vet är att skratta så magen gör ont” – Dag 37 av 365

Det sägs att ett gott skratt förlänger livet. Och det är inte bara ett gammalt uttryck utan en sanning som håller även ur ett biologisk och medicinsk perspektiv. Signalsubstanserna endorfin och dopamin frigörs när du skrattar och de har en bevisat god effekt på din hälsa. Foto: Anki Ström

Fundera över vad som gör dig riktigt glad. När du skrattade högt senast. Kanske så där hjärtligt och gott att det kändes i hela kroppen. Vad som kan få dig att le så mungiporna nästan når örsnibbarna utan att du ens behöver anstränga dig. Gör MER utav allt det där. Se på filmer, läs böcker, umgås med vänner, människor som ger dig skratt och glädje. Det är världens mest naturliga, välgörande och billiga lyckopiller – att ha roligt!

Sluta krångla till allt, gör livet mer komplicerad än det behöver vara. Bara att börja dagen med ett stort leende mot din egen spegelbild, hur trött och eländig du än känner dig sätter igång processer i kroppen som automatiskt gör att du kan påverka din sinnesstämning. Kropp och själ hänger ihop en gång för alla. ”As simple as that”.

”Det bästa jag vet är att skratta så magen gör ont” (Tove)

Jag håller med Tove. Det finns inte mycket som slår ett gapskratt som aldrig vill ta slut. Som bara rullar från munnen ner till magen och ger träningsvärk efteråt. Det kan jag leva länge på. Och som sagt – forskning och vetenskap säger att jag har goda chanser att göra det också. Att skratta ska ge ett bättre immunförsvar, minska stress och vara välgörande för hälsan i största allmänhet. Och eftersom affekt skrattar finns ju risken att du kan ”smitta ner” någon annan med ditt goda humör på köpet.

Kramar från coachen ❤

Affekt smittar och är det någon som kan få mig på gott humör så är det Tove. Foto: Pär Ström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.