”Vad längtar du efter” – Dag 33 av 365

Måsten, krav, karriär och ekonomi i all ära. Relationer, vardag och allt som hör livet till men vad vill du längst därinne i själens djupaste vrå. För vad och vem bultar hjärtat lite extra? När är du som mest levande och blodet känns som sockerdricka? Vad är det du längtar efter om du verkligen tar dig tid att känna efter och släpper på rädslor och begränsningar? Foto: Pär Ström

När jag gick min KBT-utbildning hade vi en fantastisk kvinna i vår grupp som bidrag med mycket erfarenhet och klokheter. Hon myntade ett uttryck som finns med mig varje dag i livet:

Vad längtar du efter (Mona Eriksson)

KBT handlar om att jobba med beteende och vanor, bryta mönster och utvecklas utifrån att du själv tar ansvar över vad du säger och framför allt gör. MEN det är viktigt att inte glömma sin inre röst, själens längtan och vad det innebär för ditt liv i stort.

Det handlar också om att ha koll på dina värderingar som jag har skrivit om tidigare. En av mina grundvärderingar är till exempel passion. Jag längtar efter och behöver passion i allt jag gör, i yrkeslivet, privat och även när det kommer till fritidsintressen. Det måste kicka på insidan, beröra, utveckla och skaka om mig för att jag inte ska bli uttråkad och börja fundera på vad jag får ut av det. Samtidigt har jag en enorm inre motor och envishet som jag nämnde i gårdagens inlägg. Som gör att jag kan kämpa rätt hårt utan att ge upp. Men jag kommer till en gräns om jag känner att det inte ”tänder mig” att göra det jag gör. Det måste inte göra det varje dag hela tiden men en glöd måste finnas. En glöd som stundtals flammar till och värmer mig inifrån och ut, ger den där känslan av välbehag som sprider sig från tårna ända upp i huvudknoppen. Då är jag hemma.

Vad längtar DU efter?

Kramar från coachen

"Vad längtar du efter" - Dag 33 av 365
Jag har alltid tränat och träningsformerna har kommit och gått. Mycket har jag provat och ledsnat på men styrketräning är en passion, något jag längtar efter att få göra när jag har haft ett uppehåll eller varit sjuk. Det ger mig en sån kick att utmana mig själv och märka hur jag blir starkare och starkare. Foto: Pär Ström 
"Vad längtar du efter" - Dag 33 av 365
Jag behöver inte tävla mot eller träna med andra utan trivs väldigt bra med att möta min egen blick i spegeln på gymmet. Det är där och då jag får en stund för mig själv till reflektion och egen tid. Foto: Pär Ström

 

2 reaktioner till “”Vad längtar du efter” – Dag 33 av 365

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.