”Allt går och går det inte så går det ändå” – Dag 32 av 365

Jag är av naturen envis. Född som en uthållig liten åsna som aldrig har vett att ge upp. Du vet en sån där småtjurig rackare som bara går och går, bryter ihop men kommer igen. Som liksom bara inte kan ge sig även fast det säkert vore för mitt bästa emellanåt. Foto: Anki Ström

Mitt mellanbarn Tove är exakt likadan som mig. Hon kan hålla på med nånting i timmar, tårarna sprutar när det inte fungerar men ge upp – ALDRIG! För tillfället är det akrobatiska konster på studsmattan, ”flickies och flackies”, volter, spiraler och allt vad det heter. Det ser livsfarligt ut och skadorna låter heller inte vänta på sig. Stukade fotleder och en rygg som värker men det ska bara gå. Målet är att börja i truppgymnastik och hon vill inte känna sig som en total nybörjare säger hon. Det häftigaste av allt är att hon lyckas. Från att kunna göra en enkel hjulning på gräsmattan har hon på egen hand tränat sig till att våga göra än det ena än det andra, enligt mig, livsfarliga konststycket. Alla tårar, blod, svett och värk har varit värt det.

Allt går och går det inte så går det ändå

"Allt går och går det inte så går det ändå" - Dag 32 av 365
Lyckan när hon äntligen klarade av att gå ner i brygga och ”kicka över” häromdagen var oslagbar. Tänk själv när det du övat och övat plötsligt funkar. Foto: Anki Ström

Jag känner igen mig så väl i Toves envishet och frustration när det inte går. Hur jag bara bestämmer mig för något och sen är det så. Redan som väldigt liten minns jag hur jag satte upp målbilder för mitt inre och såg framför mig hur jag klarade av saker. Hur stark den kraften är, att visualisera och stärka sin inre övertygelse om att det ska gå. Vissa mål jag har haft har tagit åratal, så lång tid att jag till och med har hunnit glömma bort att jag har haft dem. Men sen plötsligt kan jag befinna mig i situationer och komma på mig själv med att tänka ”men vänta lite nu – var inte det här ett mål jag hade där och då”. Omedvetet har jag fortsätt i den riktning jag bestämt, valt vägar och gjort uppoffringar för att komma fram. Tankens kraft är stor och vårt psyke har oanade krafter, långt mer än vi utnyttjar.

Så bara ta ett enkelt råd från coachen – ge inte upp! För även om det inte går just nu, så kommer det att gå ändå om du vägrar ge upp och hittar andra sätt, vägar, tränar, övar och bara bestämmer dig. Vad det än må vara.

Kramar från coachen

"Allt går och går det inte så går det ändå" - Dag 32 av 365
En sång och danstjej som alltså bestämt sig för att även lära sig gymnastik.  Kreativiteten personifierad. ”Mamma jag har gråtit och skrattat, skrattat och skrikit och till och med blött. Men det är så värt det”. Foto: Anki Ström

 

 

 

En reaktion till “”Allt går och går det inte så går det ändå” – Dag 32 av 365

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.