”Nej, jag ångrar ingenting” – Dag 22 av 365

”Non, je ne regrette rien” dånar ur högtalaren. Edith Piaffs säregna röst smeker orden jag önskar jag tänker på min dödsbädd samtidigt som min 8-åring dramatiskt sjunger med i texten. Vilka 8-åringar lyssnar på Piaff liksom?! Vår son bevisligen men han är och andra sidan den största livsnjutaren jag vet så han kommer med största sannolikhet leva ut alla sina drömmar och slippa ångra ett dugg.

Annonser

För det är så att du ångrar sällan det du gjorde. Gjort är gjort och det innebär ändå att du har provat, vågat och gjort en erfarenhet. Om du nu är klok nog att reflektera över det som sker på gott och ont i ditt liv vill säga. Det du ångrar är det du INTE gjorde. Chanserna, möjligheterna, längtan i bröstet du valde att trycka bort och kväva.

Gör en bucketlist

Jag läste en artikel där man hade intervjuat en sköterska som jobbat i många år med människor som låg på sin dödsbädd. Hennes erfarenhet var att det människor ångrade när de låg inför döden var just det som finns oss nära. Att inte ha tillbringat mer tid med sina barn, familj och vänner, inte ha sagt till sina nära och kära att man älskar dem tillräckligt ofta eller att ha fegat ur inför utmaningar som kunde gett livet en putt i rätt riktning. T ex att våga säga sin åsikt i olika sammanhang, inte jobba så mycket, tacka nej till det som suger energi och säga ja till det som lyfter och utvecklar, att prova nya saker.

Varför inte göra en ”bucketlist” över saker du vill hinna med under din livstid? Och fundera över vad det är som hindrar dig från att gå från tanke till handling?  Det behöver som sagt inte vara omvälvande saker, jorden- runt- resor eller stora förändringar utan kan handla om små detaljer i vardagen men som kan få stora konsekvenser för DIG i ditt liv.

Nej, jag ångrar ingenting

Av allt jag har gjort och åstadkommit i mitt liv. Chanserna jag tagit och valen jag har gjort. Allt har lett mig fram till den jag är idag och gett mig fantastiska upplevelser och möten med spännande människor. Det har inte alltid varit lätt men så värt det. Jag planerar att fortsätta på det spåret. Åt vilket håll går du?

Kramar från coachen ❤

"Nej, jag ångrar ingenting" - Dag 22 av 365
Min morsdag present från Pär förra året. Han tyckte texten passade mig – Dream it. Wish it. Do it. – Dröm, önska och GÖR det du vill i ditt liv. Lova mig att inte lämna utrymme för ånger. Ta tag i det som skaver, brinner i bröstet och lämna det som suger energi eller gör dig illa. Våga, ta chanser och LEV. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.