”Vi tränar för att bli gamla” – Dag 21 av 365

Visst vill jag ha en snygg kropp, komma i favoritjeansen jag har haft sen urminnes tider. Känna mig fit och attraktivt MEN framför allt vill jag ha en kropp som håller även när jag blir äldre. Jag tränar i huvudsak för att bli gammal.

Annonser

Träning är som att sova, äta och andas för mig. Jag har alltid gjort det i någon form, ända sen barnsben. Barngymnastik, handboll, sportsimning, innebandy, fotboll, gymträning eller pass på World Class, både som utövare och instruktör. Jag älskar att träna, röra på mig och känna att kroppen fungerar och klarar av en massa olika saker.

Tar du din kropp för given

Först och främst det mest elementära, som vi alla nog tar lite för givet. Att kunna gå, stå, sitta, springa, dansa, cykla, böja och sträcka sig, leka med barnen. Tänk dig in i att inte kunna göra allt det där. Hur skulle ditt liv se ut då? Det finns människor vars högsta önskan är att kunna gå, en funktion jag inte ens tänker på i min vardag för att det bara fungerar. Jag tror att både du och jag behöver skänka vår kropp en tanke av tacksamhet lite oftare för att den faktiskt bär oss genom livet.

Kroppen är själens Rolls- Royce

Framför allt behöver du underhålla kroppen bättre, ta hand om dess funktioner, bibehålla rörlighet, styrka och smidighet. Se på kroppen som själens Rolls-Royce. Det är din dyrbaraste investering som också är värd den bästa omvårdnaden. Rätt bränsle i tanken som gör att den går länge, länge. En smörjning av motorn nu och då, regelbunden tvätt för att inte rosta sönder. Rätt däck för att du ska åka säkert. Förlita dig inte på att den bara ska gå utav sig självt, år ut och år in för att det är en bra modell från början. Det finns inga garantier ens för en Rolls-Royce.

Att stretcha är omdiskuterat och inte speciellt kul heller tycker många kunder som jag har mött under min PT-karriär. Min erfarenhet är dock att det hjälper och är värt sin tidsmässiga investering. Det behöver inte vara en mängd övningar men några stycken just för dina problemområden.  Som exempel för dig som sitter mycket är höftböjaren viktig att ge lite kärlek och omtanke. Glöm inte heller axlar och nacke om du hänger böjd över en dator större delen av dagen. Foto: Anki Ström

Mitt motto när jag var aktiv som instruktör och PT i mitt företag var:

Vi tränar för att bli gamla

Och det var ett budskap jag verkligen försökte sprida genom att ge inspiration till kunder att inte fastna i ”utseende – och viktträsket”. Det är mycket gå ner i vikt bland tjejer och bygga sig stor bland killar istället för att i första hand se till den egna kroppens konstruktion och förutsättningar, fundera över vad just DU behöver för att orka och fungera optimalt och börja där.

Mitt mål är att kunna dansa på bordet om jag vill när jag är 80 år – vad är ditt 😉

Kramar från coachen

"Vi tränar för att bli gamla" - Dag 21 av 365
Att träna ute i skog och natur är bland det bästa som finns. En cykeltur med matsäck till en sjö, lite styrketräning på plats med det som finns och sen ett dopp på det – livskvalitet de luxe. Jag strävar efter att vara lika aktiv livet ut även om det självklart innebär en viss anpassning i takt med att kroppen blir äldre. Känslan av att orka, vara stark är grym. Foto: Anki Ström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.