”Att hitta mitt inre rum” – Dag 16 av 365

Jag kliver ur bilen och tar några djupa andetag, drar in havsluften djupt ner i lungorna. Bara står där en stund och njuter av ögonblicket, njuter av att vara här. Vinden blåser i håret och jag känner en svag doft av tång. Jag tar av mig skorna när jag närmar mig sanddynorna och känner hur fötterna sjunker ner i den vita, lena sanden. Barnen springer skrattande före när jag väljer att långsamt vandra längs med stranden och ta in skönheten i allt runtomkring. Det mäktiga havet, vågorna som slår in mot strandkanten och känslan av frihet och kraft som omger mig. Jag känner hur det knyter sig i bröstet och hur tårarna börjar trängas i ögonvrån. Som jag älskar denna plats på jorden. Mitt inre rum.

Annonser

Jag stannar till på stranden, vid en alldeles speciell plats där vattnet format sanden och bildat en liten bäck av färskvatten som rinner ut i havet. Vördnadsfullt tar jag in det mäktiga blå och tar några djupa andetag igen. Jag sluter ögonen och ser alltihop för min inre blick. Mitt inre rum, precis just här, på denna strand. Så många gånger har jag vandrat hit i tanken, frammanat bilden av just denna plats och tillsammans med andningen har den hjälpt mig att varva ner, koppla av, fokusera inför tuffa uppgifter.

För flera år sen gick jag in i en mindre livskris och famlade i mörkret ett tag. Jag visste inte vem jag var eller vad jag ville med livet, hade ångest och fick svårt att sova och koppla av.

Som alltid när jag stöter på patrull i livet började jag söka efter lösningar och svar. Jag läste en massa ”hjälp dig själv böcker” och hittade bland annat en skiva av Lars-Erik Uneståhl med mental träning. På den pratade han om att hitta sitt inre rum, en plats eller sammanhang att gå till i tanken för att varva ner och koppla av, finna trygghet inför utmaningar. Det här tog jag till mig utav, övade jättemycket på och det har varit till stor hjälp sen dess.

Att hitta mitt inre rum.

Där och då tog jag tag i det som skavde och gjorde stora förändringar i mitt liv. Som jag nämnt i tidigare blogginlägg sade jag bland annat upp mig från en fast tjänst, pluggade till PT, samtalscoach och kostrådgivare, startade eget företag. Tillät mig själv att växa i en ny riktning i livet. Jag slutade att famla i mörkret och ha ångest.

När och hur känner du dig som mest avslappnad, finner styrka och kraft? Prova att förflytta dig dit i tanken nästa gång du tycker att livet tar emot eller rädslor förlamar dig. Bara ta dig några minuter att sluta ögonen, andas med långa, djupa andetag och försvinna dit där inga bekymmer eller oro finns.

Mitt inre rum, är en på en alldeles speciell strandsnutt på Österlen dit jag återvänder minst en gång om året fysiskt men varje dag i tanken.

Kramar från coachen ❤

Det här ett blogginlägg från förra året som jag väljer att dela på nytt som ett av mina klokord. Om några veckor åker vi igen till ljuva Österlen och mitt bästa smultronställe på jorden. Det är också där jag ska ha min ”skrivarstuga” på ålderns höst. Håll med om att min målbild är grym! Foto: Anki Ström

3 reaktioner till “”Att hitta mitt inre rum” – Dag 16 av 365

  1. Jag har precis tagit klivet ut ur ett nästan tio år långt spelmissbruk och känner mig utmattad både fysiskt och psykiskt. Har varit spelfri nu i tre månader och har en lång väg kvar med mycket negativa konsekvenser av mitt spelande i form av enorma skulder och elände att ta itu med, vilket kan kännas överväldigande ibland. Jag vill bara säga att jag går in varje dag och läser dina inlägg. De inspirerar och uppmuntrar mig och jag kommer att låta dina ord följa mig och vara en hjälp på vägen det här året som jag har framför mig. Tack för att du skriver och delar med dig! 🙂

    Gilla

    1. Tack för att DU delar med dig och för att du vill följa och läsa min blogg ❤ Vilken resa du gör. Det krävs kraft och mod att bryta ett missbruk och jag förstår din känsla av att det blir övermäktigt. Men ra en dag i taget…en timme i taget och kanske ibland bara en minut i taget. Vi fixar så mycket mer än vi tror när vi bestämt oss och det känns det som att DU har gjort. Önskar dig allt gott!

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.