”Ge och le” – Dag 13 av 365

Tänk att så lite kan göra så mycket. Ett leende till en kassörska, en komplimang till en vän eller till och med en främling. Att låta någon gå före i kön på Ica eller skänka sin pant till Rädda barn. Vi har så mycket att vinna på att ge och le mer till vår omgivning.

Generositet föder generositet, affekt smittar och den som ger den får. Som mental tränare och förespråkare av positiv psykologi säger jag ABSOLUT! Du har så mycket att vinna på att fokusera mer på vad du kan göra för andra än vad andra kan göra för dig. Med det menar jag inte att du ska anpassa dig in absurdum eller gå med på vad som helst för att behaga familj och vänner förr dela med dig av din goda energi och skapa en förändringskedja i attityd och bemötande.

Du kan aldrig förändra en annan människa men du kan genom att förändra ditt eget beteende skapa nya vägar och möten i relationen till andra. Det finns en enorm kraft i att våga titta på ditt eget beteende och förhållningssätt, varför du gör som du gör och sen göra annorlunda för att också få en annan konsekvens.

Ge och le

Tre små ord att ta med dig i vardagen, som kommer att ge ringar på vattnet både för dig och andra. När kollegan är sur och grinig på mötet, avfyra ett stort leende och säg ”hur kan jag hjälpa dig” istället för att blänga snett och bli irriterad tillbaka. Affekt smittar som sagt och därför gäller det att vända negativt till positivt. Inte tvärtom.

Lyft blicken när du är på stan, möt människor med ett leende. Småprata några ord om du får tillfälle, bestäm dig för att ge minst tre komplimanger om dagen. Jag lovar dig att på kort tid kommer du märka att du själv mår bättre, blir lugnare och gladare genom att välja ett annat förhållningssätt och vara mer generös.  Kropp och knopp är ett system och när du gör ”goda saker” får det en positiv effekt inifrån och ut.

Kramar från coachen

"Ge och le" - Dag 13 av 365
Jag älskar att ge inspiration, motivation och sprida kunskap för att människor ska utvecklas och må bättre. Inte en krona tjänar jag på att skriva den här bloggen där jag faktiskt GER bort tips och råd som jag i företaget tar en dyr timtaxa för. Men för mig ligger vinsten i att dela med mig, kunna hjälpa eller peppa någon, få de där mejlen från människor som faktiskt tagit steget efter att ha läst något jag skrivit. Jag tror innerligt och ärligt att den som ger får tillbaka ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.