”It is what it is” – Dag 4 av 365

Att acceptera situationer, händelser och det som sker i livet utan att försöka fly eller undvika det som är smärtsamt och jobbigt. Att gilla läget fast man inte gillar det för att ”det är som det är”.

Annonser

Det finns en enorm befrielse i att kapitulera, att landa i det faktiska läget, ta in allt som händer eller har hänt och acceptera dina förutsättningar och utgångsläge. Först då kan du också agera för att få till en förändring. Du måste ACCEPTERA innan du kan AGERA. 

It is what it is

Det är som det är och du kan inte påverka, förändra, ta bort, göra ogjort. Det är bara som det är. Du kanske inte alls gillar det, tycker det är hemskt, mår illa, vill bort och försöker vägra acceptera. Men det kommer inte att hjälpa dig att komma vidare, ur en kris, sorg, närmare ett mål eller för att lösa en konflikt.

Smärta, ångest, misslyckanden och förluster är en del av livet, en viktig del som du behöver lära dig att leva med. Först då kan du leva livet fullt ut och verkligen njuta av det goda, vackra och stunderna av lycka som glimtar till som solkatter i taket.

Kramar från coachen

"It is what it is" - Dag 4 av 365
Att jobba med övningar för medveten närvaro, yoga, pilates, andningsteknik eller skriva reflektionsdagbok är några tips på hur du kan öva dig på acceptans. Du kan även läsa min artikel om ACT på Mamma.Fit. Följ länken nedan. Foto: Amanda Thörner

Läs gärna min artikel om ACT på Mamma.Fit 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.