”Once you become fearless life becomes limitless – Dag 2 av 365

När jag startade mitt företag för snart 4,5 år sen funderade jag länge över namn. Jag ville ha något som representerade vad jag stod för. Det blev Fearless Friskvård. För var det någonting jag lovade mig själv där och då så var det att aldrig låta rädslor hindra mig från att leva det liv jag vill. Något jag även ville inspirera andra till.

Annonser

Fearless Friskvård var på många sätt startskottet för ett nytt liv. Som 39-åring kastade jag mig ut som företagare, klippte banden med en karriär jag hade haft i över 10 år, prövade vingarna som PT, kostrådgivare, samtalscoach och i sinom tid även skribent. Samtidigt gjorde jag stora förändringar privat och valde att ta tag i allt som ”skavde” även fast jag var livrädd. För det är ett val du gör, oavsett omständigheter i livet är det ett val. Jag stod nyseparerad med tre barn utan fast inkomst redo att möta mig själv. Fattig som en kyrkråtta men med ett inre lugn jag inte känt på många år. Jag var fearless.

Mitt företag – mitt hjärtebarn! En symbol för så mycket och även om jag numer inte arbetar heltid med företaget utan i första hand fokuserar på uppdrag som skribent så ÄR det och kommer att förbli en viktig del av mitt liv. (Logotype creator Sophie Zetterberg)

Att vara rädd är att vara modig

Att vara fearless är inte samma sak som att vara orädd – tvärtom. Det handlar om att se förbi sin rädsla och inte låta den hindra dig från att göra det du vill, längtar efter och behöver för att utvecklas, bli hel som människa. För det krävs ett enormt mod. Inom KBT pratar man om exponering. Ju mer du gör det du är rädd för desto tryggare och vanare blir du. Det som tidigare var förenat med en känsla av livsfara och ångest blir vardag och plötsligt kommer du på dig själv med att göra saker du aldrig kunde drömma om. Du töjer på dina gränser och till sist finns det inget du inte skulle våga göra:

Once you become fearless life becomes limitless

Vad skulle du göra om du inte var rädd? Tänk om du skulle ta och göra det ändå…

Kramar från coachen

Det är naturligt att tveka. Ta små steg framåt och backa, bara för att försöka igen. Jag är höjdrädd som bara den men övar mig så ofta jag kan. Är det någonting jag inte gillar så är det att ha rädslor som hämmar och begränsar mitt liv.

2 reaktioner till “”Once you become fearless life becomes limitless – Dag 2 av 365

 1. Fearless handlar som du säger inte om att vara dumdristig, utan om at vara modig.

  Att våga hoppa bungyjump i livet….

  Att gå genom tjock luft…

  Att kasta hjärtat i förväg och bara följa efter i samma riktning….

  Försöker sträv åt det hållet. Att våga bara vara. Att släppa kontrollen emlet andas sig igenom när det är svårt.

  39 i år jag också. Kanske året DET sker. Året jag vågar möta MIG 😍❤️.

  Du är en sann inspiration. Så klok!!

  Heja dig (och mig😜)

  Skall följa dina 365 visdomsord. Och kommer säkert bidra med egna jag kommer på längs vägen 😘

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.