”Move your ass and your mind will follow” – Dag 1 av 365

Jag hörde citatet första gången under en föreläsning på min KBT-utbildning. Psykologen och författaren Olle Wadström, som b la skrivit boken ”Sluta älta och grubbla”, introducerade oss i den kognitiva beteendeterapins grunder och orden fastnade direkt. Inom KBT är beteendet måltavlan. Det innebär att genom att du lär dig att bete dig på ett nytt sätt kommer även dina tankar och känslor att förändras som en naturlig följd av beteendeförändringen.

Annonser

Det är precis DET allt handlar om, att bara ”göra´t”. Inte vänta på rätt tillfälle, förutsättningar eller den berömda motivationen. Motivation får vi av att sätta bollen i rullning, ta saken i egna händer och agera.

Så här är jag nu på Dag 1 av min egen utmaning att blogga klokord/citat varje dag i 365 dagar. För att någonsin kunna författa den ”där jäkla boken” jag drömt om sen jag var liten behöver jag få rutin på att skriva. Jag behöver göra det varje dag, vilket jag indirekt tvingar mig själv till när jag gått ut med hela idén offentligt på mina sociala medier och fått glada tillrop och uppmuntran.

Wish me luck för nu släpper jag tanke och känsla och börjar agera. Vem vet vad som händer:

Move your ass and your mind will follow

Kramar från coachen

Nu handlar det bara om att skapa ”skrivtid” och utveckla mitt fotograferande för bättre bildkvalitet. Men resan är målet och jag räknar med att lära mig massor under det här året.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.