Att bara vara är faktiskt ingen fara

Senaste veckan har jag övat mig på att bara vara. Utmanat min prestationsångest. Den där inre rösten som säger att ”du måste väl för i helskotta göra något vettigt på dagarna”. Men jag har insett en gång för alla att bara vara är faktiskt ingen fara.

Annonser

Jag har under en längre tid målmedvetet övat mig på att bebo stunden, ett uttryck jag verkligen älskar. Några gånger om dagen stannar jag upp i olika situationer, fokuserar på min andning, tar in ljud och dofter, riktar tankarna mot att jag är tacksam för allt jag har, livet och det jag upplever just där och då. Jag bebor stunden, intar den på alla sätt, med alla mina sinnen.

Den senaste veckan har jag också lagt ner alla krav på att prestera. Jag har på olika sätt haft ett utmanade år och både kropp och knopp behöver tid att återhämta sig och komma i kapp. En styrka jag har är att jag känner av när det är dags att dra i handbromsen. Ta time-out från saker eller helt enkelt lägga ner, prioritera det jag tycker är roligt och låta kreativiteten komma naturligt. Jag har t ex sett ett gäng bra filmer varav den ena har inspirerat mig till att ta tag i bloggen igen med en lite ny vinkling. Fortsättning följer på det…

För det är verkligen så

Att bara vara är faktiskt ingen fara

Det är tvärtom helt underbart och livsnödvändigt för att vi ska hinna med och bearbeta, ta in och smälta det som händer i vardagen. När vi bara har gasen i botten är risken stor att vi missar allt det goda och hela poängen med det som kallas livet.

Dagens tips från coachen:

Bebo stunden med alla dina sinnen och var tacksam för det du har

Kramar

Att bara vara är faktiskt ingen fara
Varje kväll senaste dagarna har vi åkt till ett av våra smultronställen och tagit ett kvällsdopp. Att vira in sig i handduken efter ett svalkande bad, lyssna på vindens sus i träden och njuta av vacker natur är verkligen värt att vara tacksam över. Det är livskvalitet deluxe.
Att bara vara är faktiskt ingen fara
Promenader varje dag är en rutin jag har haft länge. Oftast går jag upp tidigt på morgonen och går men när sommarkvällarna är långa och ljusa är det ljuvligt att komma ut och ta tillvara på kvällssolen. Tänk på att när din kropp är upp i varv ska du röra på dig för att stressa ner. Anpassa träning och fysisk aktivitet efter din generella hälsostatus. Pressa dig inte utan lyssna in kroppens signaler. Ibland räcker det med att ströva runt en stund, njuta av omgivning och gott sällskap, inga krav på högt tempo eller pulsökning. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.