Det stora i det lilla är det enda som betyder något i slutänden

Hej Bloggen!

”Long time no see”. Jag har varit upptagen med att njuta av livet och det stora i det lilla. Du vet det där som är det enda som betyder något i slutänden. Att skriva hör visserligen dit i allra högsta grad, men ibland behöver man en break även från det som brukar ge en kick. Samla energi och leta i sitt inre efter ”varför man gör det man gör”. Speciellt när livet är ett smörgåsbord av möjligheter som bör avsmakas med omsorg. Ja, du kan ju inte äta av varenda liten godsak utan måste välja vad du gillar bäst, vilket innebär att du väljer bort något annat. Då gäller det att vara i samklang med sina värderingar och veta vad som är viktigt.

Vikten av att välja med hjärtat

Jag skriver en del om värderingar eftersom det är A och O för att du ska må bra och kunna prestera, leverera och framför allt vara ditt bästa jag. Oavsett om det gäller arbete eller privatliv behöver du först och främst hitta rätt värderingsmässigt.

Vad är viktigast för dig i livet/på jobbet/med vänner

Den frågan är verkligen inte den enklaste att svara på men jag råder dig till att ta dig tid att göra det. Skriv ner allt du tänker på, rangordna och fundera över om du faktiskt lever efter det du anser är viktigast. Ha det med dig när du står inför ett jobbskifte, en utmanande situation, konflikt med någon du tycker om eller ska ta nästa steg i livet.

Om du inte står för något alls kommer du falla för vad som helst

Dina värderingar är din inre kompass. Utan den kommer du att gå vilse.

Det stora i det lilla

I slutänden är det enda som betyder något det stora i det lilla. Ett uttryck jag ofta använder mig av på sociala medier och i mina texter. Det jag avser är det du automatiskt kommer tillbaka till när livet svänger och du behöver hämta kraft. När du behöver komma i kontakt med ditt inre, landa i dig själv och dina värderingar. Ställa dig själv frågorna:

  • Var befinner jag mig och vart är jag på väg?
  • Det jag gör just nu för det mig närmre mitt mål?
  • Fyller det jag gör en funktion – har det ett syfte?
  • Vad behöver jag välja bort för att lämna utrymme för annat?

För mig är familj, vänner och naturen min kraftkälla och frizon för reflektion och eftertanke. Att vandra i skogen, njuta av min trädgård, bada med barnen eller sitta och prata i timmar med ett av mina guldkorn. Jag älskar att träna och skriva också som sagt men ibland behöver även passioner sättas på paus för att inte brännas ut och tappa sin glöd. En vilopaus från träning för att få tillbaka suget efter nästa pass, låta kroppen återhämta sig ordentligt. Några dagar utan att producera text i form av artiklar eller blogginlägg utan nöja mig med att skriva ner tankar och idéer i mina anteckningsböcker. De där anteckningsböckerna som ska bli en bok en vacker dag. Men för att den boken ska kunna bli verklighet får jag inte tappa bort anledningen till ATT jag skriver. För att jag vill beröra, inspirera och sprida min kunskap. Men framför allt för att jag sen jag lärde mig att skriva har älskat att formulera tankar, känslor och upplevelser i ord. Det är DET som är det stora i det lilla återigen. Inte att jag ska tjäna miljontals kronor på en bestseller. (Även om det såklart vore en trevlig bieffekt).

Det stora i det lilla är det enda som betyder något i slutänden
I have a dream…steg för steg närmar jag mig. Därför gäller det att inte irra bort mig på vägen utan behålla kontakten med mig själv och varför jag gör det jag gör. Foto: Pixabay

Nu blir det en kaffe i kvällssolen. På tal om…ja nu vet du…det stora i det lilla. Tappa inte kontakten med det som är livet, ger allt en mening och ger dig de där välbehövliga stunderna av reflektion och eftertanke.

Kramar från coachen.

Det stora i det lilla är det enda som betyder något i slutänden
Min familj känner mig väl och därför var min ”mors dags present” en utflykt till vackra Stendörren. Bada i havet, äta räkor och dricka bubbel på en klipphäll i solen. Snacka om det stora i det lilla.
Det stora i det lilla är det enda som betyder något i slutänden
Ett riktigt smultronställe i närheten av Nyköping. Jag älskar vatten, hav som sjö och det finns inte mycket som ger mig mer kraft, ro och ny energi som en dag tillsammans med familjen vid vattnet någonstans.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.