Om svettlukt och mental träning

Ännu en helg till ända. Massor med mys med min yngsta juvel som är en riktig pärla, klok som en bok och full att kärlek. Det går inte en dag utan att han talar om att han älskar mig och att jag är finast i världen. Sluta aldrig med det älskade unge. Världen behöver fler av din sort.

Fått en del spännande förfrågningar från olika håll den sista tiden. Jag kan säga som så här att det blir en del idrottsliga sammanhang under våren 2018 vilket är jättekul. Att möta barn och ungdomar, jobba med trygga idrottsmiljöer, självkänsla och självförtroende, bygga starka individer. Grymt helt enkelt!

Jag har idrotten att tacka för väldigt mycket, speciellt fotbollen som var en stor och viktig del av mitt liv under tonårstiden. Laget, vår underbara tränare, cuperna, matcherna, doften av gräs, svett och liniment…den perfekta glidtacklingen på en våt gräsplan i strilande regn, alla håller andan några tiondels sekunder tills domaren skriker ”spela på”. Finns inte mycket som slår det.

Det var också med fotbollen jag mötte mental träning för första gången. När vi i F-75 skulle spela final i Dana Cup och möta ett lag vi haft svårt med under gruppspelet. Döm om vår förvåning när tränaren Rolf sa åt oss att lägga oss ner i gräset istället för att börja springa fram och tillbaka över planen och värma upp. Där och då gjorde jag min första men långtifrån sista muskulära avslappning.

Vi vann finalen med 5 – 2 och jag fick som lagkapten kliva upp på prispallen framför fullsatta läktare och lyfta den stora pokalen mot skyn. Samma pokal jag sett första dagen vi anlände och sagt till mina lagkamrater ”den där ska jag ta emot, bara så ni vet tjejer”. Målbilder kallas det, jäkligt mäktiga grejor och något jag egentligen pysslat med sen tidig ålder fast jag inte förstått det själv.

Till alla er fantastiska ledare och frivilliga som engagerar er runt barn och ungdomars idrott och fritidsaktiviteter – ni är värda er vikt i GULD ❤ Vi anar inte hur stor betydelse den här typen av sammanhang kan ha för barns självbild och personliga utveckling.

Kramar från coachen

Kvalitetstid med den här killen i helgen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.