Har du vunnit eller förlorat – det är frågan?

Det finns för och nackdelar med allt i livet, negativt och positivt i det som sker. Men under min livsresa har jag lärt mig att se det jag får ut av något före det jag eventuellt förlorar.

Att t ex bryta upp från en arbetsplats eller gemenskap kan ju ses som ett avsked med saknad och tomhet som påföljd eller som jag efter en hel del rörelse i yrkeslivet lärt mig tänka – som en fantastisk möjlighet till möten med nya människor. Människor jag med största sannolikhet aldrig annars träffat och vars relation jag därmed också vunnit, inte förlorat.

Livet är fullt av vägval och riktningen är inte alltid glasklar. Det finns dimma som skymmer sikten framåt och gropar i vägen som gör resan besvärlig och smärtsam. MEN vi har ett val och DET är viktigt att se som en tillgång och vinning, inte tvärtom. Även om vi inte alltid väljer utifrån att vi verkligen vet att det är rätt så gör vi ändå ett aktivt val och påverkar vårt liv.

Att välja något är att förlora något annat. Men att inte välja är att förlora sig själv finns det ett uttryck som säger. Jag tänker att vad du än väljer….så välj också att se vad gott du får ut av det och inte tvärtom.

Jag fick en fin avtackning idag av ett härligt gäng kollegor som tagit emot mig med öppna armar och gett mig både nya erfarenheter, kunskaper och befriande skratt. Jag har inte förlorat dem när jag går utan vunnit massor utav allt jag lärt mig av vårt samarbete och tar dem med mig i själ och hjärta när jag går.

Kramar från coachen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.