Tryck på pausknappen och låt själen landa

Ibland trycker jag på pausknappen och drar mig undan en stund. Kryper ner i sängen eller soffan och bara är några timmar. Jag stänger av alla måsten, borden och dåligt samvete, vilar kropp och knopp. Låter själen landa.

Som den duracellkanin av energi och vilja jag faktiskt är behöver jag ta mina pauser, lyssna in och känna av när det är dags för reträtt. Jag gillar action, när det händer saker och har många bollar i luften. Det är bara sån jag är. Men just därför behöver jag också mina stunder när jag loggar ut från omvärld och krav. Annars skulle jag inte orka. Det gör ingen. Hur driftiga och fulla av kraft vi än må vara. Supermänniskor finns bara på film. Det gäller att hitta sina strategier och andningshål för återhämtning.

Det var hänt mycket den senaste tiden, en mix av framgång, förändring och även tuffa saker av personlig karaktär. Jag behöver stanna upp och landa, ta in och bearbeta, acceptera men även glädjas.

Det är så lätt att vi glömmer det, att glädjas åt det som är bra och visar på utveckling, när vi når personliga segrar och mål. Vi människor tenderar ju lite till mans att vifta bort framgång i stort och smått som ”inte så märkvärdigt” och istället lägga all kraft på det som inte funkar. Bara sluta med det säger coachen. Det är när vi bygger på våra styrkor magic happens.

Jag har haft ett mantra ett tag, som varit på repeat i mitt huvud varje dag och för några veckor sen började en process som nu snart når sin kulmen och jag en för mig viktig anhalt på vägen mot mina drömmars mål. Det är spännande, utvecklande och ett sätt att få inspirera och verka med likasinnade. Mer kan jag inte berätta i nuläget…men jag behöver tillåta mig att verkligen vara i den goa känslan av förväntan och glädje.

Summa summarum och dagens tips från coachen är att med jämna mellanrum trycka på pausknappen och låta själen landa. Tanke och känsla behöver vara i synk för att vi ska må bra och utvecklas.

Kramar från coachen

Har försökt övertala Pär att jag behöver den här ljuvliga fåtöljen för återhämtning och reflektion men han är inte övertygad om att dess funktion är värd den finansiella investeringen 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.