Även solen har sina fläckar och det är helt ok

Jag är en oerhört disciplinerad och målmedveten kvinna. Bestämmer jag mig för något så blir det så. Noggrann ,organisatorisk och tidigare prestationsprinsessa så spår av pedanteri KAN förekomma 😉

Vidare är jag PT, coach och kostrådgivare och därmed självklart kost – och träningsmedveten. Ja, jag älskar att träna så det ger sig ju självt och kosten är näring, bränsle för kroppen så för mig är det inga konstigheter att ge den så bra och naturliga mat som möjligt.

Ni hör ju själva, solen har inga fläckar…eller?! Givetvis har även Fröken Fearless sina laster och djupa hemligheter i det fördolda som lätt kan slå hål på föreställningen om att hon är perfekt, without flaws.

Nu ska jag berätta en hemlis som med andra ord snart är allmänt känt och inte längre sekretessbelagd fakta. Håll i hatten för nu åker vi:

Hälsomänniskan och KBT-coachen är hooked on candy. Japp, så är det. Jag kan stå emot det mesta, eller rättare sagt vara utan för som ni vet tror jag inte på förbud eller att utesluta saker. Men jag väljer bort mycket naturligt, som t ex läsk, kaffebröd, vit pasta, sockrade flingor och annat, äter aldrig pommes frites på restaurang i princip och chips blir kanske några stycken till en öl en gång i halvåret. Men SMÅGODIS – det är jag SÅÅÅ svag för, fullkomligt älskar.

Extrapris på godis är livsfarligt och något som strikt bör undvikas, speciellt i PMS-tider. Då slinker det lätt med en påse hem som hamnar på ett enligt mig säkert gömställe någonstans som barnen snart nog hittar och skvallrar. ”Mamma, varför äter du godis mitt i veckan”?!

Ja, sanningen och säga så om jag bestämmer mig kan jag givetvis avstå godis, inte köpa hem (för finns det äter jag om det är fel period i månaden) men jag väljer att faktiskt ha godis hemma ibland, äter udda dagar jämna veckor eller tvärtom. För att jag inte behöver eller vill vara perfekt och göra allt ”by the book”.

Jag har koll på in och ut, träning och kost. Vet mycket väl vad socker är och gör med kroppen MEN jag vet också vad förbud och strikt diet gör, att förbjuda allt man tycker är gott och leva som en asket.

Missförstå mig inte, förespråkar inte att vi ska äta godis när vi vill eller ”unna oss”. Nej, det jag är ute efter att vi behöver inte eftersträva 100 % A-elev på alla områden hela tiden. Vi ÄR bara människor, så även jag mina professioner till trots.

Jag är en stolt godisälskare kort och gott. Som väljer att njuta av min lakrits och hårda karameller för att jag vill…as simple as that. Jag tänker inte skämmas för det eller smyga runt godishyllan på Ica för att ingen ska se mig.

Våga vara operfekt och du ska ska att livet och dina målsättningar blir mycket enklare att efterleva.

Kramar från coachen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.