En upptäcksresa i mig själv

Jag reflekterar mycket sista tiden på livet, mig själv och varför jag är där jag är. Lägger ett pussel med händelser och möten som lett mig dit där jag är idag.

Jag tror inte på slumpen utan att vi själva skapar vårat eget öde. Även om vi inte kan påverka allt som händer i livet så kan vi alltid påverka hur vi hanterar det. En positiv inställning och övertygelse om att ”allt går och går det inte så går det ändå” räcker långt.

Jag har inte fått ett enda dugg i livet serverat utan alltid kämpat hårt för det jag vill och tror på. Motgångarna har varit många och jag har haft min beskärda del av kriser, tagit ett antal tuffa beslut och gjort vissa nödvändiga och livsavgörande val.

Mitt yrkesliv har från start handlat om att arbeta med människor och jag har jobbat på alltifrån rättspsyk till Mamma Fitness, särskolan till BRIS, varit speciallärare och chef, PT, massör, samtalscoach o s v.

Under tiden har jag utbildat mig, låtit teori och praktik gå hand i hand. När jag möter något jag inte kan vill jag lära mig mer. Så har jag varit sen barnsben.

Det ena har gett det andra och i takt med att jag lärt mig mer och mer om människors beteende, utvecklings – och inlärningspsykologi, coaching och KBT har jag även utvecklats som människa och verkligen hittat mina grundvärderingar och vad som är viktigt för att nå fram till andra människor.

Det är ingen skillnad vare sig det gäller psykiskt sjuka, missbrukare, barn på tidig utvecklingsnivå eller en kvinna i medelåldern som vill gå ner i vikt. Allt handlar om att SE människan och förstå hennes historia, utgångspunkt och styrkor.

Jag har genom mitt livet lärt mig att ”konstigt och annorlunda” inte existerar. Det är något vi själva skapar i vårt sätt att hantera och bemöta andra.

Jag har lärt mig att inte sätta etiketter på människor och kritisera utifrån egenskaper utan titta på beteendet.

Jag kan inte ändra på en annan person men anpassa mitt eget beteende och skapa förutsättningar och en miljö som möter den enskilde individen. Då blir jag en duktig coach, pedagog, PT, chef, ledare, vän, mamma, partner…

Även fast yrkesresan ändrat riktning så bottnar den fortfarande i samma sak. Ett genuint intresse för människor, beteende och personlig utveckling. En drivkraft att vilja inspirera, vägleda och få människor att nå sina mål, få till förändring som är för livet.

Under resans gång har jag mött många för mig oerhört viktiga personer, förebilder och inspiratörer, ”läromästare”. Människor som trott på mig och gett mig chansen, som sett MIG….och min potential i olika skeenden i livet. Tack till ER! Tror ni vet vilka ni är ❤

När jag ser tillbaka ångrar jag inte ett dugg, ingen erfarenhet har varit förgäves, alla möten och upplevelser har lärt mig något och jag är övertygad om att det finns en mening med allt. Good or bad!

Det är det livet handlar om, en upptäcksresa i att hitta sig själv och bli sitt bästa jag och som jag brukar säga ”hitta sitt hemma”.

Det tar tid men är värt varenda minut om vi tillåter oss njuta av summan av allt vi gör och åstadkommer.

Jag skulle aldrig kunna coacha och vägleda andra till personlig utveckling om jag inte gjort resan själv…

Kramar från coachen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.