Känslosvallningar och det stora i det lilla

Vet inte om det är för att jag har passerat 40 och smugit in i klimakteriet med dess tillhörande hormonsvall eller av min ålders erfarenhet och mognad är mer i kontakt med mina känslor.

MEN sista tiden berörs jag mer än vanligt av allt det som berikar livet och kan komma på mig själv i alla möjliga sammanhang med att blinka intensivt med ögonen för att undvika en förstörd sminkning, harkla mig lite diskret för att det blir sådär trångt i halsen av känslor som vill komma ut i högljudda snyftningar. Jag blir bara så berörd av allt som är vackert.

Det som blir allt mer påtagligt är hur mycket gott och fint som händer och sker i livet. Vad mycket jag har att vara tacksam över. Det stora i det lilla som jag brukar prata om.

När Charlie kommer förbi och kramar mig och säger ”jag älskar dig” helt apropå. När Tove sjunger sångläxan så det vibrerar i vardagsrummet av hennes närvaro i musiken. När Pär smyger iväg och köper ”finfrulle” på söndagen och jag får ligga kvar och komma upp till färdigdukat bord. När Alva står på scenen och levererar klockrena sketcher inför stor publik och jag minns den lilla oroliga tjejen som inte vill gå 1 meter från mamma. När jag får skriva artiklar och blogginlägg, inspirera och vara kreativ…

…allt det här berör mig på ett annat sätt än tidigare för att jag troligtvis lärt mig att vara mer närvarande i känsla och tanke. För att jag ÄR mer i kontakt med mitt inre och för att jag faktiskt haft min beskärda del av tuffa tider. Jag vet vad det innebär när livet inte går på räls och för att jag insett betydelsen av att vara TACKSAM för det jag har och njuta av det.

Jag älskar att bli berörd för det får mig att känna att jag verkligen lever och ÄR, att något är rätt och äkta för mig. Att läsa något träffsäkert, höra en textrad i en låt, att få ett SMS från en vän i rätt ögonblick eller uppleva när andra lyckas, att få den där känslan av att det bara ”klickar” med vissa människor jag möter eller när jag får göra det jag brinner för. Då får jag gåshud och tårkänning. Inte att förglömma ”den blomstertid” på skolavslutningen…hopplöst att ”hålla sig torr” då 😉

Listan kan göras lång på sånt som berör mig. ”Inifrån och ut” som jag brukar säga och jag tycker känslor är så himla vackert. När människor visar sin glädje, uppskattning, sorg eller t om ilska. Det visar att vi inte bara existerar utan lever och är närvarande.

Idag blir det en stilla söndag med mina guldkorn, kurera en ond hals och ladda för jobbstart på nytt jobb imorgon. Kanske blir det soffläge med något tårdrypande drama på TV:n eller så sätter jag tänderna i den där artikeln som ligger och gror….kanske kan JAG beröra någon med mina ord.

Lev livet levande!

//Coachen

Ett av sommarens stora ögonblick under rubriken ”att bli berörd” – att se Eva Dahlgren live på Malmöfestivalen ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.