Att hitta sitt ”hemma” – drömmen om ett gammalt hus

Det bara slog mig plötsligt när jag skrev SMS med en god vän varför jag alltid drömt om ett gammalt hus. Varför jag känner mig så hemma från första stund i vårt ”nya” hus från 1920.

Dess vinklar och vrår, sluttande golv små sprickor här och där. Det är ju precis som jag…en gammal själ i nutid, som levt och erfarit, med perfektion som krackelerat och ärrat fasaden, ytan och på så vis gett den liv.

Bakom våra ”väggar” döljer sig mer än vad man kan ana vid första anblick och för den som tar sig tiden att lära känna har vi mycket historia och även klokheter att dela med oss av.

Med stigande ålder blir vi på många sätt skörare men har heller aldrig varit så starka. För har vi stått pall så här länge i väder och vind kan vi stå emot nästan vad som helst. Och alla de små skavankerna blir det som ger oss charm och personlighet, gör oss genuina.

Det här med att hitta sitt ”hemma” är stort och viktigt och berör alla delar av livet. Partnerskap, vänner, boende, familj och karriär. Oftast vet vi, långt därinne bakom alla försvar och rädslor, men det kan ta sin tid att plocka fram det. Ta dem nödvändiga stegen.

Jag personligen tror att det finns en tid för allt och att själva resan mot målet är det som ger den mening. Att vi i perioder i livet behöver söka och irra lite för att bli vårt bästa jag och veta skillnaden på ”borta” och ”hemma”.

Har vi aldrig gått vilse vet vi inte hur det känns att hitta hem.

Kramar coachen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.