Om att ”leva som man lär” och den där jäkla löpningen!

I bästa ”leva som jag lär stil” tänker jag göra en liten övning den närmsta veckan. Mina coachkunder brukar få hemläxor att praktisera och reflektera över mellan våra träffar och nu tänker jag att även coachen behöver ta tag i sig själv och utöva lite mental träning i form av en uppgift som utmanar.

Alla som känner mig vet att jag älskar träning och inte har några som helst problem att hålla fast vid mina hemmapass oavsett om jag är på semester, är överbelamrad med jobb eller bor i flyttkaos på 102 kvm. Det är rutin för mig, som att äta, sova och gå på toa. Jag tränar i huvudsak styrketräning och bygger lätt, är stark och har sällan besvär av skador.

Alla som känner mig vet också att löpträning är det absolut värsta jag vet. Jag tycker det är drygt, tråkigt och oerhört psykiskt påfrestande. Även om jag orkar springa en mil utan att stanna så känner jag mig tung, otymplig och långsam som en snigel. Det kräver att jag utmanar mig själv både fysiskt och psykiskt om jag ska springa.

Så fr om idag ska jag springa minst 1 gång i veckan. Inga krav på sträcka eller tid utan övningen handlar om ATT springa. Utföra momentet och träna mentalt på att göra något som INTE är enkelt, går av sig själv eller ens är roligt. I alla fall inte i dagsläget. Vinsten blir att variera min träning ytterligare, som tidigare nämnts utmana mig psykiskt och fysiskt och kanske t om börja gilla löpträning.

Vi behöver alla skifta perspektiv i livet ibland och träna på att göra sånt vi INTE äger på för att bevisa för oss själva att vi inte måste vara bra, kunna saker perfekt, att allt inte är roligt och motiverande men vi fixar det ändå – om vi har bestämt oss. Plus att vi göra nya upptäckter och erfarenheter, lär oss att uppskatta sånt som vi ofta ratar av bara farten.

Fundera över något du absolut inte gillar, tycker är tråkigt eller känner dig dålig på. Prova att göra det under en bestämd tid. Reflektera genom att skriva ner tankar och erfarenheter.

Genom att öva oss på att göra sånt som tar emot rustar vi oss för motgång, misslyckanden och hanterar tuffa tider bättre.

Och eftersom jag är coach förespråkar jag också att den bästa tiden för förändring är NU, idag. Det finns ingen rätt tid eller dag utan på med löparskorna och ut och spring bara.

Trevlig kväll 🌞

Annonser

2 reaktioner till “Om att ”leva som man lär” och den där jäkla löpningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.