Den sista sången och 16-årig bröllopsdag

”Vi är på flykt igen, både jag och du. Vi kommer från någon annanstans än där vi är just nu. Våren sjöng för oss, en sista gång, en sista sång”… tonerna av Kents ”den sista sången” ljuder genom bilen och jag tänker tillbaka på hur det var den där våren 2014 när vi tog beslutet att gå skilda vägar.

Hur overkligt allt kändes, smärtan och sorgen över en familj som slets itu, som inte längre fanns, tanken på att inte längre dela livet med mannen jag haft vid min sida i nästan halva mitt liv, att inte få vara med mina barn varje dag, missa stora delar av deras uppväxt. Det helvetet önskar jag ingen men jag vet att det dessvärre är en verklighet för många. Till er säger jag RESPEKT och låt det ta sin tid!

För oss blev dock slutet och ”den sista sången” början på något nytt. Vi kunde vända blad, hitta oss själva och också varandra igen.

Vi skilde oss aldrig men levde isär, famlade runt och försökte leva utan den andra halvan av oss själva. Hittade rutiner i det nya, växte in i rollen som ensamstående, kämpade med att bara vara ”jag” och inte en del av en tvåsamhet. Vi var osams, avskydde nog t om varandra stundtals och det behövde vi få göra. Skiten skulle ut.

Jag tror att det finns en mening med det mesta som sker, även om vi inte ser det just där och då. Utan separationen, avståndet och tid till eftertanke hade vi aldrig suttit i bilen idag. Till tonerna av ”den sista sången”, på väg mot älskade Österlen för att fira 16-årig bröllopsdag. Österlen där vi förnyade våra löften efter 10 år. Österlen som är vårt smultronställe.

Oavsett vad som sker är en sista sång, en sista gång, ett avsked eller avslut också början på något nytt. När chocken, smärtan och sorgen lagt sig finns en annan verklighet som vi hur sjukt det än kan kännas anpassar oss till, lär oss leva i och som t om kan bli bättre.

Grattis på bröllopsdagen Pär! Vägen hit har varit jäkligt krokig, lång och bitvis outhärdligt jobbig men fy tusan vilket team vi är.

Annonser

En reaktion till “Den sista sången och 16-årig bröllopsdag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.