Har vi vunnit ett silver eller förlorat ett guld?


Efter nattens rafflande fotbollsmatch går diskussionerna heta om landslagstjejernas insats i detta OS. En fantastisk prestation absolut, otippat framgångsrika, MEN har de förlorat ett guld eller vunnit ett silver?

Allt handlar om perspektiv och förutsättningar, hur vi återigen VÄLJER att förhålla oss till det som sker. Visst höjdes förväntningarna på landslaget vartefter de presterade och tog sig vidare, kanske kanske slutspel, en medalj…kanske kanske guld?! 

Hur ser vi på våra egen utveckling? Vinner eller förlorar vi när vi stöter på patrull i yrkeslivet eller privat. Ser vi vinsten med att i alla fall ha blivit utvalda och få komma på en anställningsintervju eller sörjer vi förlusten av att vi inte fick jobbet.

Ser vi vinsten av att ha få delat livet med en människa i många år eller sörjer vi förlusten av relationen som sprack? 

I båda ovanstående fall säger nog majoriteten att vi sörjer förlusten men oavsett vilket så leder förlusterna oss vidare, oavsett situation och sammanhang. Vi får med oss värdefulla erfarenheter, lär oss framför allt att vi ÖVERLEVER att förlora, att det stärker oss och när smärtan börjar lägga sig ser vi ofta saker ur nya perspektiv, förlusten av något öppnar upp vägar för andra vinster. 

När tårarna slutat rinna för guldmedaljen som förlorades hoppas jag och tror att fotbollstjejerna kommer att njuta av och vara stolta över sitt silver. 

Vi ägnar alldeles för mycket tid till att gråta över det som inte blev istället för att le åt minnet över det som var. 

Grattis vårt grymma landslag till vinsten av ett silver 👊👏

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.