Hur snygg kan man va?

När slutar vi att se på oss själva som bra, snygga och ”on top of the world”? Lyssnar fascinerat på barnen som fixat till sig efter kvällsbadet:

– ”Alltså mamma, jag är värsta bruden!”

– ”Hur snygg kan man va? Inte snyggare än så här i alla fall”.

Deras självsäkerhet är så uppfriskande, helt utan överlägsenhet eller attityd – bara ett konstaterande av att de gillar vad de ser i spegeln, gillar sig själva. Varför slutar vi med det?

Skulle vi tycka det var lika uppfriskande om en vuxen person utbrast: ”hur snygg kan man va?” när han/hon såg sig själv i spegeln? Knappast! Vi skulle nog blängt lite snett och tänka ”dryg jäkel det där, vilket ego”. Varför då?

Varför premierar och uppmuntrar vi våra barn att tro på sig själva, ge positiva affirmationer när vi tvingas tona ner beteendet ju äldre vi blir. Att uppskatta sitt eget yttre och person är självbevarelsedrift, en förutsättning för att i sin tur älska andra.

För om jag själv är ok är det inga problem att andra också är det. Det blir inget hot mot mitt varande och värde. Att tycka att man själv är ”värsta bruden” innebär ju inte att man ser ner på andra?!

Det börjar med egenkärlek, skapa sitt JAG och bli trygg med det. Kunna skilja ut sig själv från andra. Så varför slutar vi att göra det och gör allt för att bli en i mängden i stället för ”man vill ju inte sticka ut”.

Vi är alla unika och fantastiska varelser, satta på denna jord av en anledning. Det är en gåva att just DU och JAG är här. Så självklart är vi ALLA ”one of a kind” och värd några komplimanger när vi passerar spegeln av den viktigaste personen i vårt liv – oss själva!

Så när du borstar tänderna ikväll, ta en rejäl blick på dig själv i spegeln och tänk:

”Hur snygg kan man va? Inte snyggare än så här i alla fall”?

//Coachen superthumb

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.